tirsdag 3. februar 2009

Dodraugkort


Dette er min variant av dorullkort. Jeg har laget et dorullkort, og synes det var noe pes! Fóre rullen innvendig og utvendig, og jeg prøvde å få den helt flat i en hel evighet, noe jeg ialelfall ikke klarer...
Så jeg fant ut at det var mye enklere å lage min egen variant. Jeg lager dem av dobbeltsidig kartong, og jeg foretrekker MyMindsEye, de har masse forskjellige mønstre og kartongen er stiv og gir et kort som tåler at man tar i det.

Begynn med å Klippe ut de delene du trenger.
En bit kartong 17 x 10 cm og en på 9 x 7,5 cm. Den ene blir lommen, den andre tag'en.

Jeg har kuttet mine kort med QuicKutz Silhouette, en digital kuttemaskin. Men det er slett ikke vanskelig å lage kortet uten.

Lag to bretter, en 4 cm inn fra den ene kortsiden og 5 cm inn fra den andre siden.
Mål 2 cm inn mot midten av kortet fra hver brett, og klipp ut en liten bue, dette gjør det enklere å få tak i tag'en inne i kortet.
Lim kortet sammen med en limstripe nederst på kortet og en ned langs den ene siden som skal brettes inn. Det kan lønne seg å se før hva som ser penest ut, hvilke av de to "flappene" som ser penest ut inni. Jeg foretrekker å ha den lengste inni, også fordi da skjøten kommer langs midten bakpå.

Lommen ser nå slik ut fra baksiden...

...og fra forsiden.

Lag hull nederst på kortet. Jeg har brukt Bind-It-All fra Zutter. Men du kan også lage hull med f.eks. en hulltang.

Klipp til 6 biter matchende bånd, hver på 15 cm.
Det er best å ha litt brede bånd, ellers "bygger" de ikke nok, og det ser bare ut som noen stuslige hyssinger...

Knyt fast båndene i hullene. Jeg bretter den på midten, stikker dem igjennom hullet og trer endene igjennom løkken. Det blir penest hvis man trer alle fra samme siden, f.eks. undersiden.

Jeg har laget en tag med to lag, den ene er litt mindre enn det andre for å lage effekten av en ramme. Jeg har også laget et hull midt på ene kortsiden, satt i en eyelet og knytt fast et bånd. Dette gir deg noe å dra ut kortet med.

Dekorer kortet og gled en venn!
Lykke til! :-)

3 kommentarer:

Berit sa...

Her var det mye flott:)
Så flink du er!

Anonym sa...

Wоw, this piece of writing is nice, my sister is analyzing such tҺingѕ, so I am going to let know her.


Also visit my page - free psn cards

Anonym sa...

e cigarette, electronic cigarette starter kit, ecigarette, electronic cigarette, electronic cigarettes reviews, smokeless cigarettes